alcorques-valencia-poda

La Federació d’Associacions Veïnals reclama un manteniment adequat per als carrers i jardins

0Shares
0 0

La FAAVV ha assenyalat la necessitat urgent que té la ciutat per millorar les condicions de neteja i poda als carrers i jardins de la ciutat. “El Govern municipal ha de disposar tots els mecanismes necessaris per a posar fi a una situació cada vegada més insostenible respecte al manteniment, neteja i poda que en alguns casos fins i tot està fent intransitable la ciutat en molts punts”, ha dit María José Broseta, presidenta de la Federació veïnal.

En aquest sentit, la Federació d’Associacions Veïnals de València ha assenyalat com a prova de la notable falta de poda i manteniment el fet que no es puga passar sense acatxar-se per molts carrils bici o per voreres, on cada vegada és més difícil passar evitant les branques d’arbres i plantes. Així mateix, la FAAVV destaca la gran diferència que continua existint entre el manteniment en les zones turístiques i els barris perifèrics, on la deixadesa i l’abandó es fan molt més palpables encara.

“No es pot parlar tant de flora autòctona protegida o de biodiversitat, que està molt bé, si després no es netegen i poden els escocells”, ha explicat María José Broseta, qui ha afegit que, en molts casos, s’estan deixant créixer les males herbes, fins i tot envaint les voreres i dificultant la circulació dels vianants, a més de transmetre una imatge de ciutat bruta.

Manteniment i recollida del fem

Des de la Federació veïnal es recorda que un manteniment adequat és imprescindible i, molt més, havent-se fet parcs amb nous enjardinaments que es deixen créixer de manera silvestre i sense que la poda es realitze amb la regularitat deguda. Des del Govern municipal s’han d’activar els mecanismes necessaris perquè es destinen més mitjans i recursos humans per a aquestes labors, així com per a millorar la metodologia i regularitat dels manteniments i podes.

Això s’agreuja a més amb la falta d’un criteri homogeni per a la col·locació i bon accés als contenidors de fem. Així com el fet que falten contenidors, en particular els de recollida de cartó i paper, i que hi haja una freqüència de buidatge adequada als usos i costums de cada barri i demarcació.

Los comentarios están cerrados.